top of page
Αναζήτηση
  • Ανδρέας Δημόπουλος

20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ & ΤΡΑΧΗΛΟΥ

ΑΑ103

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΒΟΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Δημόπουλος Ανδρέας1, Σκουρή Παναγιώτα2

1Ιδιώτης Ακοολόγος, Αθήνα

2Ιδιώτης Μηχανικός, Αθήνα


Εισαγωγή

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα Κοινωνικά Δίκτυα παίζουν όλο και περισσότερο καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία των ατόμων στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες. Μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2017) έδειξε ότι στην Ελλάδα, 66% των ενηλίκων δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, 53% ότι κατέχουν έξυπνα τηλέφωνα και 45% ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό Pew Research Center, άτομα με χρόνιες νόσους είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά μέσα ώστε να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα που βρίσκονται σε ίδια ή παρόμοια νοσολογική κατάσταση. Σε πολλές περιπτώσεις τα άτομα αυτά, παρατηρούν εξονυχιστικά διαφημίσεις που παρουσιάζουν λύσεις ή θεραπείες που απευθύνονται στη δική τους περίπτωση. Τα σχόλια που κάνουν στις περιπτώσεις αυτές μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αποκαλύψουν τη γνώμη τους για θεραπευτικές αγωγές και τάσεις.

Σκοπός και Μέθοδος

Σκοπός της μελέτης είναι να προβάλει τις απόψεις και τοποθετήσεις των ατόμων που έχουν σαν σύμπτωμα τις εμβοές σε διαφημιστική καμπάνια στο facebook μέσω ανάλυσης των σχολίων που κάνανε στην αντίστοιχη σελίδα.

Υλικό και Μέθοδος

Η εταιρεία ΔΑΒ πρόβαλε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης facebook διαφημιστική καμπάνια μεταξύ 12/11/2018 και 29/09/2019 που περιέγραφε λύσεις και τοποθετήσεις στην αντιμετώπιση των εμβοών μέσω ενδείξεων. Η διαφημιστική σελίδα είχε απήχηση σε 278.400 άτομα σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες της Ελληνικής επικράτειας με 17.960 άτομα να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο.


Αποτελέσματα

Από τα άτομα που προσέλκυσε η διαφήμιση υπήρξαν συνολικά 67 σχόλια. Μετά από ανάλυση των σχολίων παρατηρήθηκε ότι τα άτομα που υποφέρουν από το σύμπτωμα των εμβοών δεν είναι ενημερωμένα για τις τρέχουσες εξελίξεις στην αντιμετώπισή τους και είχανε λανθασμένη προσέγγιση από τον ιατρό που επισκέφτηκαν.


Συμπεράσματα

Το σύμπτωμα των εμβοών μπορεί να είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που τις βιώνουν. Η σωστή καθοδήγηση στους τρόπους αντιμετώπισης έχει σημαντικά οφέλη στα άτομα αυτά, στους αγαπημένους τους και γενικότερα στην κοινωνία. Θα πρέπει η επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με περιστατικά του φάσματος των εμβοών να ενημερωθεί καλύτερα και να καθοδηγεί τα άτομα που υποφέρουν σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες επιστημονικών φορέων και όχι με αυθόρμητες και προσωπικές απόψεις.

159 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page